Kadar se nam doma ne da kuhati, je lahko odlična izbira paradižnikova omaka. Paradižnikova omaka je zelo univerzalna, kar pomeni da jo lahko uporabimo kar vse povsod. Največkrat jo lahko uporabimo pri kakšnih testeninah.
To je zelo hiter način, da si pripravimo okusno kosilo ali pa večerjo. Preprosto damo kuhati nekaj makaronov, počakamo da se skuhajo, med tem pa pogrejemo paradižnikovo omako. Nato vse skupaj zmešamo in tako imamo že narejeno hitro kosilo oziroma obrok.
Paradižnikova omaka pa se lahko kupi v vsaki trgovini z živili in ni nek strošek. Ker pa jo lahko uporabimo zraven skoraj vsakega živila je zelo dobra. Poleg testenin, lahko paradižnikovo omako pripravimo zraven kakšnih popečenih piščančjih zrezkov, zraven pa damo še riž. Tako imamo še en hiter, enostaven in okusen obrok, pripravljen v nekaj minutah.
Paradižnikova omaka pa je lahko pripravljena brez težav tudi doma. Potrebujemo le nekaj svežih paradižnikov ali pa celo paradižnikovo mezgo, nekaj začimb, olje, čebulo in še nekaj malo sestavin. Vse skupaj damo nato peči v pečico, paradižnike prej seveda narežemo, nato pa počakamo slabo uro da se vse skupaj speče. Nato vse skupaj zmiksamo z mešalnikom in tako je paradižnikova omaka že pripravljena. Če pa uporabimo paradižnikovo mezgo, pa je ta proces še hitrejši.
Paradižnikova omaka pa nam lahko pride še kako prav, kadar smo na dopustu. Če ste že kdaj šli kampirati in ste sabo imeli le kakšno indukcijsko ploščo veste, da je kuhanje lahko zapleteno. Po navadi se nam na dopustu tudi ne da kuhati. Zato je paradižnikova omaka kot nalašč rešitev za to. Ker nimamo veliko prostora, ko kampiramo, niti volje za kuhanje, si lahko le pripravimo testenine, saj pri temu ni veliko dela. Nato testeninam dodamo paradižnikovo omako in se lahko vsi zelo hitro najemo, ter se posvetimo bolj zabavnim stvarem, ki so del vsakega dopusta in kampiranja.